Emmett tehnika- kameleonski pristup rješavanju boli

Što je Emmett tehnika?

EMMETT tehnika je jedinstveni oblik  tjelesne terapije, a podrazumijeva primjenu laganog pritiska prstima na određene točke tijela, tzv. Emmett točke, mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka. Znak kameleona u ovoj tehnici, označava iznimnu prilagodljivost terapije prema potrebama klijenata.

Kako djeluje na tijelo?

Kroz nekoliko pritisaka na određene Emmett točke, ovisno o uzroku problema, mišići se putem pritiska korigiraju te klijent na kojem se provodi tretman osjeća promjenu u smislu:
 regulacije tonusa mišića, poboljšanje balansa, smanjenja boli i napetosti, povećanja opsega pokreta, opuštanje mišićne i fascija, stresa, poboljšanja cirkulacije, pozitivan utjecaj na limfu…

 Emmett tehniku koristimo i kod stanja uzrokovanih stresom, glavobolja, migrena,kod bolova u čeljusti, za regulaciju limfnog i probavnog sustava, poboljšanje gibljivosti u starosti ili nakon trauma, poboljšanju respiratornih tegoba, kod poremećaja s mokrenjem…

Kako izgleda Emmett tretman?

Klijenti mogu biti tretirani u sjedećem, stojećem ili ležećem položaju. Emmett tretman može se provesti kao samostalan tretman ili u kombinaciji s drugim terapijskim metodama ili sustavima vježbanja, izravno na koži klijenta ili preko odjeće.

Koliko je često potrebno ponavljati tretmane?

Broj tretmana kod svake osobe je individualan i ovisi o više faktora.  Za bolna,akutna  stanja i ograničenje pokreta preporučujemo barem 3- 5  tretmana kako bi se tijelo naviklo na samu terapiju i pravilno odreagiralo.

Nakon tretmana potrebno je pustiti tijelo 24 – 48 sati kako bi procesuiralo dobivene informacije i korekcije koje su odrađene stoga se tretmani rade u minimalnom razmaku od 48 sati.

Klijent već neposredno nakon prvog tretmana osjeća olakšanje u smislu povećanja opsega pokreta, regulacije tonusa i smanjenja boli.

Close Menu